Aslı's World!

Sunday, March 28, 2010

Mersin bir başka güzel..

İstanbulun puslu havası, sıkışık trafigi, sokak gürültüsü, durmak bilmez klakson sesleri.. hızlı hızlı birbirine çarparak yürüyen insanları.. yogun temposu..
ardından gelen Mersin'in masmavi pırıl pırıl ışıltılı denizi, yeşilin tüm tonlarına sahip çimenleri, rengarenk mis kokan çiçekleri, ağaçları.. ışıl ışıl parlayan güneşi ve iliklerine kadar işleyen sıcaklığı.. insanların sıcaklığı.. yüzlerdeki gülümseme.. tadı damağında eşşiz tatlar bırakan çeşit çeşit leziz yemekleri.. sevdiğin insanlarla içtiğin bir bardak bira.. söylediğin şarkılar.. gözlerin dolu andığın eski yaşamlar.. eski anılar.. ileriye dönük umutlar, beklentiler.. ve bu beklentilerin İstanbul'da hatta belki dünyanın daha da karman çorman olmuş başka bir şehrinde hayat bulması isteği.. garip değil mi aslında??

İnsan düşer mi mutlu hayatını bırakıp kariyer sevdasına metropol yollarına??? Eninde sonunda aradığın mutluluk ve huzur değil mi aslında? Midene girecek lokma aynı değilmi banka hesabın ne kadar kabarık olsa da? Düşünüyorumda değer mi sevdiklerini göremediğin, sevdiğin tatlardan uzak kaldığın o zamanlara? Ya da insan herseyi tadında mı bırakmak istiyor acaba? İnsan egosu neden bu kadar istekli her zaman ayrılan taraf olmaya?? Taraflar ne farkeder ortada ayrılık olduktan sonra??? ...

10 comments:

  1. Bizi; kendine güvenli, sevgi dolu,dedigim dedik,calışkan bireyler olarak yetiştirdi mersin şimdi burda gerçekleştireceğimiz kariyer hedeflerimizle ona daha yararlı olarak huzura ve mutluga geri dönücez aslım.. =o)

    ReplyDelete
  2. dimi nazım yaaaaaa!!! :) aslansın! :)

    ReplyDelete
  3. Bilemiyorum Mersin 'den tanıdığınız başka birinden de yorum görmeyi istermiydiniz ancak Mersin hakkında tamamen size katıldığımı belirtmek istedim:)
    Bu arada güncel ve sana yakışan süper bir blog olmuş arkadaşım.
    Pelin

    ReplyDelete
  4. Aslı, değiyor mu peki mersin i, sevdiklerini bırakıp gittiğine, 'keşke' diyor musun sık sık ?
    ben de gelicem de :)

    ReplyDelete
  5. Walla bilemiyorum ya.. bazen değiyor gibi geliyor bazense dibimdeki masmavi denizi pırıl pırıl güneşi sıcak havayı bıraktığım için kendimi salak gibi hissediyorum.. :)

    ReplyDelete
  6. mutlusun ama hissediliyor severek yaptığın, umarım çok çok daha iyi olur:))
    merak ettiğim birşey var bi' de, mülakatla alıyorlar ya, çok içerikli bir mülakat mı? bilgi verebilir misin rica etsem..

    ReplyDelete
  7. açıkcası lasalle e gelmeden once benim cizim vs gibi alanlarda pek bi bilgi birikimim ve deneyimim yoktu o yüzden portfoliom da yoktu.. bu sebeple lasalle beni ve benim gibi birçok kişiyi sıfırdan yetiştiriyor. ama iyi de yetiştiriyor bu kısa zamanda.. bence mulakatlarda bu ise ne kadar isteklisin ne kadar ilgilisin onu olcuyorlar, ve bu yogun programa ayak uydurabilecek saglam bir psikolojiye sahipmisin ona bakıyorlar.. yabancı dilin de olursa daha iyi olur yani..
    kesinlikle seviyorum yaptıgım seyi.. bu yüzden katlanabiliyor insan bu yogun tempoya.. iyi dileklerin için teşekkürler.. eger kararlıysan 2 sene ciddi yogun gececegini göze alrak basla derim.. :)

    ReplyDelete
  8. çok teşekkür ederiiim, okuyan birinden duymak güzel:)) yorulmaktan, çok çalışmaktan korkmuyorum aslına bakarsan yoğun tempoyu seven bir insanm, ben de başak burcuyum :))beni düşündüren sadece iki yıl sonrası. mesela sen de sonuçta bölümünden mezun olmuşsun ama tasarmcı olmak için iki yılını veriyorsun, belki giderken sen de bir takım kaygılar duyuyordun.
    mart başında görüşmeye gelicem belki orda karşılaşrız :)

    ReplyDelete
  9. aslına bakarsan bu iki yılda o kadar fazla sey öğreniyorsun ki bence kendini keşfediyorsun bi anlamda.. yani illa tasarımcı olucam diye bişey yok benim için.. burada ögrendiklerini herkes farklı yorumlayacak ileride.. mesela kendi çapımda bu blogu kurmak bile burada öğrendiğim şeylerin dolaylı yoldan bir yorumu olarak ortaya çıktı.. anladım ki derlemeyi yazmayı vs seviorum ben.. bi başkası çok başka şeye yönelebiliyor.. bu açıdan benim için süper keyifli! çarşamba hariç hafta içi okulda oluyorum genelde.. sorarsan zaten gösterirler. ismi bilmiorum ama seninle tanışmak isterim tabikii :)!

    ReplyDelete
  10. o konuda hem fikirim, kendimizi olduğumuz gibi ifade edebileceğimiz nadir şeylerden bir tanesi sonuçta tasarımcı olmak :) blogunda da çizimlerinde de çok çok başarılar diliyoruum:)) önümüzdeki perşembe görüşmeye gelicem, inşallah senin de bir boşluğun olur da bi kahve ısmarlayabilirim sana :))

    ReplyDelete